Dagsmedia

En kontokredit ger dig tillgång till pengar när du behöver dem

Med hjälp av en kontokredit kan du få enklare att betala oförutsedda räkningar och andra utgifter. Du kan med fördel använda denna kredit som en slags buffert. På så vis kan du betala för till exempel nödvändiga reparationer av bilen eller jämna ut tillfälliga toppar och dalar i ditt privatekonomiska kassaflöde. Denna låneprodukt hjälper dig genom att ge dig tillgång till en summa pengar som du kan låna hur många gånger du än vill.

Faktum är att en kontokredit i detta hänseende påminner mer om ett kreditkort än om ett privatlån. Du får alltså en kredit som du kan nyttja vid behov och betalar sedan tillbaka de pengar som du har lånat. Därefter kan du på nytt nyttja krediten om du så vill. Detta är en av de främsta fördelarna med denna lösning gentemot andra finansiella lösningar för konsumenter.

Fördelarna med denna finansieringslösning för dig som konsument

Det finns många fördelar med att öppna ett konto som är kopplat till en kredit. Dessa är några av de främsta fördelarna med denna finansieringslösning:

  • Snabb tillgång till pengar. När du har en öppen kreditlina har du alltid tillgång till pengar så fort du behöver dem. Så länge du inte har nyttjat hela kreditutrymmet finns det pengar på kontot som du snabbt kan få tillgång till.
  • Konkurrenskraftig ränta. Dessa krediter har en konkurrenskraftig ränta i förhållande till vissa andra finansiella produkter.
  • Ingen säkerhet krävs. Du behöver inte heller ställa någon säkerhet för krediten för att få din kreditansökan beviljad. Därmed är tröskeln till att öppna en kreditlina relativt låg.

Så kan du få tillgång till en kontokredit

Hur gör man då för att ansöka om en så kallad kontokredit? Detta kan du faktiskt göra via din helt vanliga bank. Men det finns även nischbanker av olika slag som också tillhandahåller dessa finansiella produkter. Genom att klicka dig vidare via länken kan du läsa mer och på så vis få lite mer kött på benen i frågan. Sedan kan du helt enkelt skrida till verket och ansöka om du känner att du vill göra detta.