Dagsmedia

Giftcard i stället för present till anställda – här är fördelarna

Sommarpresent, avtackningsgåva eller julklapp? Då och då är det vanligt att arbetsgivare ger presenter till dom anställda för att visa uppskattning. Vid dessa tillfällen kan det vara svårt att välja en produkt som passar för alla i personalskaran. En lösning på problemet är att ge ett så kallat giftcard i stället – och det finns flera fördelar med det.

Spara tid och pengar med giftcard

Att välja giftcard som gåva till anställda, i stället för en sak, har flera fördelar. En av dom är att det är tidsbesparande – beställningen kan göras direkt på nätet och det krävs inte mer än ett par klick.

Dessutom är det många leverantörer av dessa kort som erbjuder mängdrabatt – ju fler kort som köps, desto lägre styckpris. Det kan vara särskilt fördelaktigt för den som har många anställda och ett giftcard brukar dessutom vara en uppskattad present av dom allra flesta.

Den som vill ge bort ett giftcard kan själv välja en lämplig summa. Korten kan vara värda alltifrån någon hundralapp till ett par hundra och fungerar alltså i praktiken ungefär som ett vanligt presentkort. Det löses in i en ”butik” och den valda varan skickas direkt hem till personen som löst in kortet.

Något för alla

En annan fördel med ett giftcard är just att den som tar emot ett sådant själv kan välja sin present – ofta från ett väldigt stort utbud. Exakt hur utbudet ser ut beror på vilken prisklass som valts, men vanliga produkter är bland annat:

  • Påslakanset
  • Knivset
  • Högtalare

Kategorierna består alltså bland annat av inredningssaker, husgeråd och teknik men kan förstås skilja sig något beroende på vilken leverantör som väljs. Dom allra flesta har dock något för alla smaker och åldrar.

Hos en del leverantörer av giftcards går det även att kombinera flera produkter, upp till den summa som kortet är värt, likaväl som att det kan finnas möjlighet att själv lägga till en slant om kortet inte räcker till.

Det finns kort och gott många fördelar med dessa kort – det sparar tid och möjligen pengar och det är uppskattat hos mottagarna, som själva kan välja sin present från ett stort utbud. Korten kan levereras digitalt, vilken vanligen sker direkt efter beställningen, så långa leveranstider är heller inget problem – inte ens om den görs med kort varsel.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *