Dagsmedia

Använd onlinelistan som ett led i din SEO-strategi

Webbkataloger är ett fenomen som kanske inte direkt andas 2020-tal. Men faktum är att dessa kataloger har fått ett uppsving på senare år. Detta har bland annat att göra med att sajtägare upplever att konkurrensen om länkar har ordnat. Därför används bland annat onlinelistan.com ofta som ett led i SEO-strategin.

Fortsätt att läsa så ska vi berätta hur du kan bygga relevanta länkar till dina sajter med en webbkatalog av detta slag!

Onlinelistan låter dig bygga länkar till dina sajter

Du minns kanske telefonboken och gula sidorna i sin fysiska form. Idag är det nog väldigt få svenskar som använder sig av en telefonkatalog. Men en gång i tiden var denna samling av telefonnummer väldigt användbar. Detsamma kan även sägas för den digitala motsvarigheten, webbkatalogen.

En telefonkatalog kunde nämligen användas för att hitta nya telefonnummer att ringa. Detta även om huvudsyftet förstås var att hitta numret till personer som man redan var bekant med. En webbkatalog som onlinelistan.com fungerar på ett liknande sätt. Det är en katalog över svenska webbsidor som gör det enkelt för den som söker att finna nya sajter att besöka.

Det finns också ytterligare en fördel med webbkataloger av detta slag. Vi syftar då på möjligheten att bygga länkar till dina egna sajter från dessa. Nedan går vi igenom fördelarna med att göra detta!

Så kan du använda länkbygge via webbkataloger till din fördel

Det finns framför allt tre fördelar med att bygga länkar via en webbkatalog som onlinelistan.com:

  • Du syns i en riktad och relevant kanal. En bred katalog gör det möjligt för dig att synas för de breda massorna. Detta i en kanal som ändå är riktad och relevant för din verksamhet.
  • Betrodda länkar. Du kan stärka din sajts SEO genom att skaffa länkar via webbkataloger. Länkar är en viktig signal som Google använder för att ranka upp respektive ner webbsidor.
  • Kostnadseffektivt länkbygge. De länkar som du ackumulerar på detta sätt är i regel väldigt kostnadseffektiva. Priset på att köpa länkar från andra sajter är i regel betydligt högre om du letar utanför dessa kataloger.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *