Dagsmedia

Här är den mest populära maten för catering i Stockholm

Stockholm är en av dom städer som erbjuder allra störst utbud när det kommer till catering. Kanske är det inte så konstigt eftersom efterfrågan är stor – men vad är det egentligen kunderna vill ha? Nedan följer en lista på dom mest populära cateringmenyerna – där man hittar alltifrån julmat till smörgåsar.

Julbord och annan julmat

Inför julen och den ofta efterlängtade ledigheten som kommer med den är det många företag som bjuder sina anställda på julbord – men i stället för att försöka få plats på en fullproppad restaurang tycks allt fler ha insett fördelarna med att beställa catering i stället. Många cateringfirmor i Stockholm erbjuder julbord, vilket gör att man kan avnjuta maten på kontoret eller annan lämplig plats – utan att behöva trängas med andra.

Det är även vanligt med andra typer av julmat, så som landgångar och liknande och det är inte bara företag som gärna caterar sin julmat, utan även privatpersoner.

Bufféer – perfekt till stora fester

Trots att julbord och julmat har en kort säsong ligger det högt på listan över populära menyer för catering. En annan toppkandidat på listan är dock bufféer – något som dom flesta cateringfirmor erbjuder i någon form. Till fördelarna med buffé hör till exempel att det finns något för dom flesta smaker – man behöver alltså inte oroa sig för att någon eller några av gästerna ska behöva gå hungriga.

En annan fördel är att det passar vid dom flesta typer av tillfällen – från bröllop till begravning.

Mingelmat – vanligt inom catering i Stockholm

Även mingelmaten har en plats i mångas hjärtan – kanske för att det är både enkelt att servera och gott att äta. Tanken med mingelmat är att man ska kunna äta den just när man minglar – alltså på stående fot. Några exempel på vad som kan finnas att välja bland när det kommer till mingelmat ser hos en cateringfirma i Stockholm ut så här:

  • Tunnbrödsstubbar med olika fyllningar
  • Filodegskorgar med ostfyllning
  • Minihamburgare
  • Minipizzor
  • Ost, – och charkspett

”Konferensfika”

En annan form av catering som är populär bland företag är fika till konferenser och andra företagsevent. Det kan till exempel vara en enklare frukostbuffé till morgonmötet eller matigare smörgåsar till eftermiddagskaffet. Det finns till och med företag i Stockholm som beställer löpande catering för sina fikastunder!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *