Dagsmedia

Skapa logistikordrar till TNT via plugin till WooCommerce

TNT är ett stort logistikföretag som flera företagare i bland annat Sverige anlitar. För att snabbare, och säkrare, kunna skapa logistikordrar till logistikföretaget kan ett plugin (till WooCommerce) installeras på webbplatsen som automatiserar detta. Så här skapas logistikordrar automatiskt från WooCommerce till TNT:

 • WooPacsoft Unifan
  WooPacsoft Unifan är ett plugin som kan laddas hem och installeras direkt från WordPress plugin-katalog. Det betyder även att det är säkerhetskontrollerat av WordPress. Det kan interagera med WooCommerce vilket alltså betyder att denna automatiska funktion enbart kan användas om E-butiken har WooCommerce som E-handelssystem.
 • Orderkoppling
  När WooPacsoft Unifan är nedladdat är nästa steg att beställa orderkoppling mot Unifaun. Unifaun är en logistikplattform som underlättar hanteringen av fraktsedlar och logistik. Företaget har samarbete med de flesta stora logistikföretagen och plattformen är därmed ett självklart val för många företag som har ett stort antal försändelser per dag.
  När orderkoppling beställs ges företagaren tillgång till en API-nyckel. Det är denna nyckel, samt inloggningsuppgifterna till Unifaun, som anges i WooPacsoft Unifan.
 • Utskrift
  När orderkopplingen har aktiverats med API-nyckeln går det att välja om informationen automatiskt, eller manuellt, ska föras över till logistikplattformen Unifaun.

Vad händer – Från WooCommerce till TNT

När detta plugin är nedladdat, installerat, aktiverat samt att API-nyckeln har angetts är orderkopplingen klar. Det som nu sker är följande:

 • Order läggs
  I E-butiken lägger en kund en order. Utöver att välja vad som ska köpas anges leveransadress. All denna information kommer att sparas direkt i E-handelssystemet WooCommerce. Samtidigt kommer informationen att skicka över, med pluginet som beskrivs ovan, till Unifaun. Detta kan antingen ske automatiskt eller manuellt.
 • Fraktsedlar skapas automatiskt
  På Unifaun skapas därefter automatiskt de fraktsedlar som behövs inför frakt med TNT.
 • Utskrift – det enda som krävs
  Eftersom informationsflödet sker automatiskt från WooCommerce till Unifaun behöver företagaren som driver E-handeln inte göra mer än att logga in och skriva ut de fraktsedlar som behöver användas.

Snabbare och enklare logistik

Att ha denna orderkoppling installerad kostar ca 2000 kr i startavgift och därefter ca 2000 kr per år. Om det är ekonomiskt försvarbart beror därmed självklart på hur många försändelser som E-butiken skickar per dag med TNT eller andra fraktbolag som Unifaun har samarbete med. Den orderkoppling som beskrivs ovan kan nämligen även kopplas samman till andra logistikföretag än TNT. Kravet är däremot fortfarande att E-handeln har WooCommerce.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *